Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

3 Temmuz 2014 Perşembe

Girişimcilerin Vazgeçilmez Adresleri

Melih Efeoğlu
Keiretsu Forum Türkiye Girişimci İlişkileri Yöneticisi

Geçtiğimiz ay girişimcilerin takip etmesinin yararlı olduğunu düşündüğüm Türkçe içerik sağlayan web portallarını paylaşmıştım. Bu ayki yazımda İngilizce içerik sağlayan, girişimci ve girişimci adaylarının takip etmesinin faydalı olacağı portallardan bahsedeceğim.

http://www.entrepreneur.com, adından tahmin edeceğiniz üzere, tamamen girişimciliğe odaklanmış portal içinde güncel ve dikkatinizi çekecek içerikler bulabilmeniz söz konusu.

http://www.technologyreview.com/topics/ MIT Technology Review’de teknoloji ve gelecek hakkında faydalı makale ve yazılar bulabilirsiniz. Belirli periyodlar ile bakılması, dünyada teknolojinin nereye gittiği ve hangi alanlarda ne çalışmalar yapıldığının anlaşılmasını sağlayacaktır.

http://www.statisticbrain.com/ çok farklı alanlarda istatistiki bilgi sunan staticbrain’dan pazar araştırması konusunda el kitabı olabilir, rakamların sürekli güncelleniyor olması da doğru bilgilere ulaşılması noktasında önemli.

http://www.stumbleupon.com/ ilgi alanlarınıza göre size yeni internet sitesi, blog ve portallar sunan stumbleupon, kendi işiniz ya da merakınıza göre kategorize ettikten sonra her gün 5 farklı yazı okuyarak kendiniz geliştirebilirsiniz.

https://www.kickstarter.com, fikir aşamasında olan projelerin fonlanarak hayata geçmesini sağlayan kickstarter’da istediğiniz projeleri fonlayabilirsiniz aynı zamanda ilham alarak yeni fikirlerin oluşmasında katkı sağlayabilir.

http://www.meetup.com/ sadece online’da kalmak istemeyen network’ü de işinin bir parçası olarak düşünen herkes için farklı alanlarda düzenlenen seminer, konferans, toplantı vb. etkinlikler hakkında bilgi edinip, çeşitli gruplara üye de olabileceğiniz bir platform.

http://www.crunchbase.com/, yurt dışındaki startup’ları incelemek, risk sermaye şirketlerinin hangi alanlarda, ne kadar ve ne zaman yatırım yaptıklarını görmek için kullanılabilir.

http://www.geekwire.com/, önemli teknolojiler hakkında haber sunan sitede, farklı alanlardaki teknolojik gelişmeleri herkesten önce öğrenebilirsiniz.