Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

2 Haziran 2014 Pazartesi

Candan Karabağlı Bloomberg'de Melek Yatırımlarını Anlattı



Keiretsu Forum Türkiye Kadın Yatırımcı Kolu Başkanı ve Melek Yatırımcı Üyesi Candan Karabağlı 24 Mayıs 2014 tarihinde Bloomberg TV’de nasıl melek yatırımcı olduğunu ve yatırımlarını anlattı.

12 yılı yurtdışında global görevlerde olmak üzere yönetici pozisyonlarında 30 senelik profesyonel deneyimi sonrasında şu anda zamanının çoğunu melek yatırımcılığa ayıran Candan Karabağlı melek yatırımcıyı; erken aşama şirkete gelişebilmesi ve büyümesi için maddi manevi destek veren kişi olarak tanımlıyor.

İlk yatırımınının Mana markası altında butik otel ve rezidans yatırımı olduğunu belirten Karabağlı, projenin sosyal sorumluluk amacı taşımasının da önemini vurguluyor. Ekonomik değerini yitirmiş, afet riski olan, sağlıklı yaşam koşullarına sahip olmayan binaların 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu’ndan da yararlanılarak sağlıklı, enerjik yapılara çevrildiğini anlatan Karabağlı, özellikle tarihi binaların geri kazanımı konusunda değer yaratıldığını belirtiyor.

İkinci yatırımını kısa süre önce İtalya’dan Türkiye’ye taşınarak Mua markası ile katkısız, taze süt ve doğal meyvelerden ürettiği dondurma ile büyümeyi amaçlayan Elena Palotta’nın girişimine yapan Karabağlı, maddi desteğinin yanı sıra girişimciye mentorluk da yaptığını belirtiyor. İlk şubesini Yeniköy’de açan Mua ikinci şubesini Galata’da açarak büyüyor.

BeCool şirketine yaptığı yatırımın global ölçekte başarıya ulaşacağına inanan Karabağlı, sosyal girişim ağlarının geniş kitlelere hitap ederken mahremiyeti koruyamayabileceğini, BeCool’un ise mahremiyeti koruyarak kişilere kendi duruşlarına benzer kişilerle tanışma imkanı sağladığını belirtiyor.

Son yatırımını Amerikalı Wellesley Pharmaceuticals şirketine yaptığını paylaşan Karabağlı, şirketin nocturia hastalığına sunduğu ilaçla başarıya ulaşacağına inanıyor.

Keiretsu Forum Türkiye Kadın Yatırımcı Kolu Başkanı ve Melek Yatırımcı Üyesi Candan Karabağlı’nın 24 Mayıs 2014 tarihinde Bloomberg TV’de yayımlanan ropörtajını izlemek için: