Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Levent Akgerman: “Benim için şirketin taşıdığı potansiyel önemli”



Levent Akgerman
AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi
Keiretsu Forum Türkiye Ortağı & Melek Yatırımcı Üyesi

Keiretsu Forum melek yatırımcı üye ve ortağı Levent Akgerman, Exponential Entertainment'a yaptığı yatırımı ve beklentilerini anlatıyor…

Exponential Entertainment'a öncelikle oyun sektörünün günümüzde sürekli gelişim gösteren bir potansiyeli olduğu için ve mevzubahis şirketin geçmişte ortaklarının yine benzer bir girişimi ile olağanüstü başarılı bir çıkış yapmış olmasının getirdiği bir 'track record'ı olduğu için yatırım yaptım. 

Reklam ve pazarlamayı oyunla birleştirmek aslında çok yeni bir buluş olmasa da, ticari potansiyeli yönünden değerlendirdiğimizde bu ilişkiyi doğru kurgulayan firmaları bir adım öne çıkarmaktadır. Amerikalı bir şirkete yatırım yapmak bir avantajdır. Çünkü ABD, gelenekselleşmiş bir yatırım ortamının olduğu, zaman zaman milli menfaatler karşısında bile iş hukukunun üstünlüğünü temel almış bir yaklaşımın olduğu bir ülke.

Şirket kurucularını daha evvelden tanımıyorum. Ancak, CFO'larının bir Türk olmasını; onun da dünyaya yön veren yazılım sektöründe daha iyi yerlere gelmesini ve dolayısı ile kendi ülkesindeki girişimcilere de ileride fırsat yaratması bakımından destekliyorum.

Bu yatırımdan beklentim, şirketin bir kez daha başarılı bir çıkış ile yatırımcılarını mutlu etmesi ve yeni 'challenge'lara yelken açmasıdır. Bu olmasa bile sektörde prestijli hale gelecek adımları atması ve kurumsallaşmasıdır.

Bu şirketin başarı hikayesi; daha evvel, ilk yatırım maliyeti göreceli olarak oldukça küçük sayılabilecek 'venture'larını, Paramount Pictures'a milyar dolarlık seviyede satışını gerçekleştirmeleridir. Yatırımcısı ile daha ilk günden sürekli temasta kalması ve hem şirket değeri yönünden, hem de oyun sektöründe katma değer yaratmaya odaklı olmaları onları daha da başarılı kılacaktır.

Yatırımlarımda yurt içi ve yurt dışı ayrımı yapmıyorum ve şirketin taşıdığı potansiyele göre yatırımlarımı gerçekleştiriyorum. Keiretsu Forum Türkiye’de her ay 3 Türk ve 1 yabancı şirket sunumlarını dinleme fırsatı elde ediyoruz. Türk girişimcilere özellikle önem vermekle beraber, yabancı girişimcilere de yatırım yapabilme avantajından faydalanıyoruz.

Bu yatırımı yaparken, Keiretsu Forum Türkiye ekibi iyi bir ortam oluşturdu. Buzz'lar, şirket profile ve Due Diligence Raporu’nun gayet iyi hazırlandığını söyleyebilirim. Keiretsu Forum’un özet ve detaylı bilgileri sistematik şekilde paylaşması ve şirket ortaklarından gerekli bilgileri zamanında alması hem girişimci hem de yatırımcılar için güçlü bir destek oldu. Keiretsu Forum Türkiye Kurucu Ortağı ve Melek Yatırımcı Üyesi olarak, yerli ve yabancı girişimcileri her ay aynı heyecanla değerlendiriyor, yatırımcı üyeler olarak mentorluk ve finansal desteğimizi sunmak üzere her sektörden girişimciyi Keiretsu Forum’a bekliyoruz.

Exponential Entertainment hakkında:

Keiretsu Forum ABD ve Türkiye üyelerinden yatırım almış olan Seattle merkezli Exponential Entertainment, şirketlerin reklam/pazarlama faaliyetleri için 'Advergame'ler oluşturarak; tüketicilere website, sosyal medya ve mobil üzerinden eğlenceli bir oyun oynama deneyimi sunarak markanın reklamını yapan yenilikçi bir interaktif medya şirketidir.