Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

11 Şubat 2014 Salı

Keiretsu’dan yatırım alanlar konuşuyor

Costin Tuculescu
Kurucu & CEO, AnyMeeting, Inc.
Keiretsu Forum ile çalışmak benim ve şirketim adına olağanüstü bir deneyimdi. Keiretsu Forum ağına katılan girişimciler hızlı bir şekilde fon bulabiliyor ya da daha fazla ev ödevi yapmaları gerektiğini çok kolay bir şekilde öğreniyorlar. Keiretsu’nun sıra dışı modelini anlamış olmak bizim başarımızın en önemli anahtarlarından biriydi. Bu model, geleneksel melek yatırımcılık kavramının da ötesine geçerek daha hızlı ve etkili sonuçlar verebiliyor.  Güney Kaliforniya, Bay Area, Northwest gibi ABD bölgelerden sonra İstanbul’dan da yatırım almak oldukça heyecan vericiydi. AnyMeeting olarak Keiretsu Forum’un başarı hikâyesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.  
Gürkan Gediz
Kurucu ve CEO, HamsiFinger
HamsiFinger’a Keiretsu Forum üyesinden yatırım yapılmakla birlikte, network’ü sayesinde varolan logo ve kurumsal renkler sektörun önemli ajanslarından biriyle çalışmaya başlandi ve baştan aşagı değiştirildi. Bunun yanı sıra, hukuk danışmanlığı aldım ve franchise sözlesmeleri yazdırıldı, ürünün sunumu için dünyada tek olan bir kutu modeli geliştirildi ve patentlendi, ve sonuncunda bu yatırım sayesinde 10 subeye ulastik. Böylelikle 4 ayda sıfırdan 10 şubeye çıktı. Şube sayısının artmasından sonra Keiretsu Forum’a 2. round için başvuru yapma planlarımız dahilinde.
Robert Neville
CEO, Savara Pharmaceuticals, Inc.
Keiretsu Forum, girişimci taraması ve durum tespiti gibi kavramlara belirli bir disiplin içinde yaklaşıyor. Bu ön çalışmanın kapsamı ve ciddiyeti girişimciler açısından büyük önem taşıyor. Keiretsu Forum’un iş süreçleri yatırımcılara önemli fırsatlar sunarken şirketlere de çok değerli bir yatırımcı kitlesine ulaşma imkanı veriyor. Savara, Keiretsu Forum’dan aldığı enerji ile başka bir yatırıma gerek duymadan MRSA ilgili klinik deneylerin ikinci fazını gerçekleştirebildi. Bugüne kadar Keiretsu Forum aracılığıyla aralarında İstanbul’un da olduğu pek çok ülkeden toplam 5 milyon doların üzerinde yatırım aldık. Keiretsu Forum ile çalışmak oldukça keyifliydi.