Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

11 Şubat 2014 Salı

Girişimcilik Semineri

Keiretsu Forum Girişimci ve Girişimci Adayları ile 8. Buluşmasını 21 Ocak’ta gerçekleştirdi


Keiretsu Forum’un girişimcilere yönelik düzenlediği aylık eğitimler kapsamında 21 Ocak’ta Keiretsu Forum sponsorlarından Avealabs tarafından “Kurumsal Pazarda Girişimcilik” eğitimi düzenlendi.

AveaLabs Birim Müdürü Dr. Salih Ergüt tarafından Avea’nın Maçka binasında düzenlenen eğitimde, kurumsal müşteriye yönelik (B2B) girişimciliğin tanımı ve önemi, B2B girişimciliğin önündeki engeller ve potansiyel çözüm yolları üzerine bir sunum yapıldı. Mobil sektörün kurumsal müşterilere ulaşmaya çalışan girişimciler açısından önem kazanan dinamikleri konusunda da bilgi veren Ergüt, AveaLabs örneği üzerinden sektörde başarılı girişimciliğin isteklerini özetledi.

Kurumsal müşteriye yönelik girişimciliğin son yıllarda tekrar önem kazandığına dikkat çeken Ergüt, B2B girişimciliğin özellikle belirli ve odaklı pazarların söz konusu olması, para döngüsünün daha büyük olması ve rekabetin nispeten daha az olması nedenleriyle ön plana çıkmaya başladığı vurguladı. Girişimcilerin bu segment çoğunlukla sürdürülebilirlik ve farklı kurumlarca kullanılabilecek ürünler ortaya koyma noktalarında zorluklarla karşılaştıklarına, firmaların sistemleri ile teknik olarak uyumlu ürünlerin geliştirilmesinin girişimciler açısından ulaşması zor bir hedef olabildiğine dikkat çeken Ergüt kurumsal firmalara pazarlama yapmanın ise ayrı bir “kültür” ve yetkinlik gerektirdiğini hatırlattı. Bu kapsamda özellikle özel sektör firmalarının bünyelerinde kuluçka merkezleri oluşturulmasının önemine inandığını dile getirerek AveaLabs Kuluçka Merkezi başarı hikayelerine değinen Ergüt, sözlerini merkezin geleceğe yönelik planlarını özetleyerek tamamladı.


Şimdiye kadar Keiretsu Forum’un gerçekleştirdiği aylık girişimci seminerler arasında iş planı hazırlama, şirket değerleme yöntemleri, girişimci – yatırımcı ekosistemi ve yatırım arayışında dikkat edilmesi gerekenler, yalın girişim, agile & scrum, etki yaratan sunum teknikleri eğitimleri bulunuyor.



Girişimci seminerlerine katılmak isteyenler Keiretsu Forum Girişimci İlişkileri Yöneticisi Melih Efeoğlu ile iletişime geçebilirler.


E:  melih.efeoglu@keiretsuforum.com.tr
T:  0 212 356 2033
W: www.keiretsuforum.com.tr