Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

3 Temmuz 2014 Perşembe

Girişimci Eğitimi

Girişimciliğe Adım Atarken – Hukuki Süreçler Eğitimi
Şirket Satım Aşaması

Keiretsu Forum’un girişimcilere yönelik ücretsiz eğitim ve seminerler kapsamında girişimcilerin en dikkat etmesi gereken konulardan biri olan Hukuki Süreçler konusunda 3 aşamalı bir eğitim verildi. Keiretsu Forum üyesi, BAB Strateji ve İş Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağrı Bağatur tarafından verilen “Girişimciliğe Adım Atarken – Hukuki Süreçler” eğitimleri İTÜ Çekirdek işbirliği ile İTÜ Arı Teknokent’te gerçekleşti.

Girişimci ve girişimci adaylarından büyük ilgi gören eğitimlerin ilk bölümü “Kuruluş Aşaması” 22 Nisan’da düzenlendi. Eğitimde şirket kurmada dikkat edilmesi gereken konularda katılımcılar bilgilenirken, özellikle fikri hakların korunması konusu ele alınan seminerde şirket türünün anonim ya da limited olmasının avantaj ve dezavantajları hakkında ayrıca bilgilendirildiler.

Seminer dizisinin ikinci ayağı olan “Şirketleşme Aşaması” semineri 20 Mayıs’ta İTÜ Çekirdek Konferans Salonu’nda girişimci ve girişimci adaylarının yüksek ilgisi ile gerçekleşti. Şirket kurulumunda ana sözleşmenin nasıl hazırlanması gerektiği ve dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğu, şirketin sağladığı katma değeri nasıl ticarileştireceği, kanuni düzenlemelerde girişimcilerin bilmesi gereken noktalar, yatırım aşamasına nasıl gelinir ve yatırım arayışında melek yatırımcıların şirket değerlendirmeleri hakkındaki detaylar hakkında katılımcılar bilgilendirildiler.

17 Haziran’da düzenlenen eğitimin üçüncü ve son bölümünde şirketin son safhası olan “Şirket Satımı” eğitiminde girişimciler ve girişimci adayları şirketin başarılı veya başarısız olduğu iki farklı senaryoya göre izlenmesi gereken hukuki süreçler ve çıkış imkanları hakkında detaylı bilgi edindiler.

Keiretsu Forum tarafından bugüne kadar iş planı hazırlama, şirket değerleme yöntemleri, girişimci & yatırımcı ekosistemi, yatırım arayışında dikkat edilmesi gerekenler, agile & scrum, etkin sunum teknikleri, term – sheet hazırlama, kurumsal pazarda girişimcilik gibi girişimcilerin ihtiyaç duyduğu birçok farklı konuda eğitim düzenlenmiş ve girişimcilerin istekleri doğrultusunda yeni eğitimler düzenlenmektedir.

Eğitimler hakkında detaylı bilgi ve sorularınız için Keiretsu Forum Türkiye Girişimci İlişkileri Yöneticisi Melih Efeoğlu ile melih.efeoglu@keiretsuforum.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.