Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

10 Haziran 2014 Salı

Girişimciliğe Adım Atarken – Hukuki Süreçler Eğitimi


Şirket Satım Aşaması
22 Nisan’da Şirket Kurulum Aşamaları seminerleri ile başlayan üçlü seminer dizisinin ilk ayağı “Kuruluş Aşaması” girişimciler, BAB Strateji ve İş Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağrı Bağatur’dan; şirket kurmada dikkat edilmesi gereken detaylar hakkında bilgi edindiler. Özellikle fikri hakların korunması konusunun ele alındığı seminerde girişimciler, şirket türünün anonim ya da limited olmasının avantaj ve dezavantajları hakkında ayrıca bilgilendirildiler.

Seminer dizisinin ikinci ayağı olan “Şirketleşme Aşaması” semineri 20 Mayıs’ta İTÜ Çekirdek Konferans Salonu’nda girişimci ve girişimci adaylarının yüksek ilgisiyle gerçekleşti. Şirket kurulumunda ana sözleşmenin nasıl hazırlanması gerektiği, dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğu, şirketin sağladığı katma değeri nasıl ticarileştireceği, kanuni düzenlemelerde girişimcilerin bilmesi gereken noktalar, yatırım aşamasına nasıl gelinir ve yatırım arayışında melek yatırımcıların şirket değerlendirmeleri hakkındaki detaylar hakkında katılımcılar bilgilendirildiler.

17 Haziran’da düzenlenecek eğitimin üçüncü ve son bölümünde şirketin son safhası olan “Şirket Satımı” hakkında eğitim gerçekleşecek. BAB Strateji ve İş Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağrı Bağatur tarafından verilecek eğitimde katılımcılar:

1.    Şirket Başarısız Oldu:

   Tasfiye nedir, nasıl işler? Şirketin borçlarından kimler ve nasıl borçludur?

2.    Şirketi Satmak İstiyorum:

   Hangi evrede hangi yatırımcıyla görüşmeliyim? Süreç nasıl işler?

konularında bilgilenme imkanına sahip olacaklar.

Yer: İTÜ ARI Teknokent, ARI 3 Binası, Konferans Salonu
Tarih: 17 Haziran Salı
Saat: 18:00 - 19:00
Etkinlik Ücretsizdir.

Etkinliğe katılım için Keiretsu Forum Türkiye Girişimci İlişkileri Yöneticisi melih.efeoglu@keiretsuforum.com.tr adresine ad, soyadı ve şirket bilgileriniz ile e-mail göndererek kayıt olabilirsiniz.